Każdy z nas ma takie produkty spożywcze, do których raz na jakiś czas powraca, bo kojarzą mu się z potrawą przygotowywaną w domu rodzinnym lub innym miłym wspomnieniem. Jednym z takim produktów dla wielu osób jest z pewnością masło orzechowe, które poza fantastycznym smakiem ma też jeszcze coś do zaoferowania. Czy warto jeść masło orzechowe? Odpowiedź brzmi- oczywiście, że tak! Ale zanim wrzucimy ten produkt w sklepie do koszyka uważnie przeczytajmy jego skład. Czyste masło orzechowe z odrobinką soli jest pełne nienasyconych tłuszczy, które spalają naszą tkankę tłuszczową. Aby więc cieszyć się świetną figurą warto włączyć do diety masło orzechowe.
O tym jak kapusta pomaga odchudzać się napisano w niejednym czasopiśmie, a mimo to ludzie dość sceptycznie podchodzą do tego warzywa. Pamiętajmy, że zawiera ono bardzo dużo witaminy C oraz potasu, a dodatkowo przyspiesza trawienie. Jeśli boimy się o wzdęcia, wystarczy dodać do kapusty marchewkę i kminek.
Pozostając w tematyce zdrowia i zdrowego odżywiania warto zwrócić szczególną uwagę na produkty, których po trzydziestym roku życia należy raczej unikać. Co ci szkodzi po 30 stce? Po pierwsze cukier. Mimo iż kiedyś nie stroniłaś od ulubionych batoników a twoje ciało było wciąż smukłe- po trzydziestce metabolizm znacznie zwalnia i kilka batoników tygodniowo sprawi, że ulubiona sukienka szybko stanie się za ciasna. To samo z napojami gazowanymi- to w większości cukier lub słodzik, a bąbelki niestety powodują wzdęcia. Po trzydziestce warto także ograniczyć ciężkostrawne potrawy, a duże ilości mięsa zastąpić warzywami gotowanymi na parze.